poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Ananas z grilla



Również dla tych co nie lubią świeżych ananasów. Grillowanie wydobywa z niego słodycz i soczystość.
Oprócz ananasa nic więcej nie potrzeba.
Ananasa należy przekroić wzdłuż na na ćwiartki– razem z pióropuszem liści. Wyciąć twardy rdzeń. Ułożyć na ruszcie przecięciem do dołu. Następnie położyć na skórce i grillować do osiągnięcia wymaganej/ulubionej miękkości owocu.
Można go podawać jako samodzielne danie oraz jako dodatek do mięs.



8 komentarzy:

  1. Ananasa z grilla bardzo lubię, ale to co mnie na prawdę zafascynowało to Twoje żelazko ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię i surowy i grilowany:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smażonego nie robiłam nigdy:D

    OdpowiedzUsuń
  4. My dodajemy czasami do grillowanego ananasa sos klonowy, intensyfikuje on jeszcze bardziej smak i słodycz grillowanego ananasa

    OdpowiedzUsuń