poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Banany z grilla





Bardzo prosty przepis a może zachwycić. Wspaniały deser po grillowej uczcie. Dobry dla dzieci i dorosłych.

  • Banany (1-2) na osobę,
  • sok z cytryny,
  • cukier

Banana, w skórce ułożyć na ruszcie i upiec z obu stron na ciemny brązowy kolor. Przełożyć na talerz, przeciąć wzdłuż, rozłożyć. Posypać szczyptą cukru i skropić sokiem z cytryny.
Nic więcej nie trzeba, żadnych wymyślnych dodatków. 


4 komentarze:

  1. Właściwie to chyba wszystko da się zgrilować?

    OdpowiedzUsuń
  2. ale na pomysł grillowania bananów niewiele kto wpada:) a tu smaczne i proste do zrobienia:)

    OdpowiedzUsuń
  3. My polecamy grillowane np. brzoskwinie podawana z lodami waniliowymi, czy grillowane jabłka jako składnik do szarlotki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. świetny pomysł z lodami... tylko na działce czasem trudno zdobyć lody :(

      Usuń