poniedziałek, 1 września 2014

Sałatka z grillowanych pomidorów.

  • Sałata rzymska,
  • małe pomidory,
  • sól,
  • pieprz,
  • oliwa,
  • cytryna,
  • cukier
Sałatę rzymską oczyścić z brzydkich liści, przeciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą, pieprzem i posmarować oliwą.
Pomidory umyć, osuszyć, przekroić na pół. Oprószyć solą, pieprzem, posmarować oliwą.
Układać na grillu przeciętą stroną do dołu a następnie odwracać na drugą stronę.
Sałatę grillować około 15 -20 minut – zależy od wielkości.
Pomidorki grillować około 10 -15 minut. Powinny być „al dente”.
Zdjąć z grilla i gorące skropić sokiem z cytryny, oprószyć cukrem, solą i pieprzem, skropić oliwą.

3 komentarze:

  1. wygląda cudownie! Nigdy nie próbowałam sałaty grillowanej i chyba powinnam żałować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż mi ślinka cieknie, jak patrzę na te zdjęcia. Musiała być pyszna sałatka. Zapraszam do dodania wpisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)

    OdpowiedzUsuń