środa, 7 stycznia 2015

Oliver Nasti w Le Victoria Brasserie Moderne



W lutym przyjeżdża do warszawy Olivier Nasti , francuski szef kuchni posiadający 2 gwiazdki Michelin.
Szef kuchni Olivier Nasti, Meilleur Ouvrier de France 2007.
Gotowanie to jego pasja, którą rozwijał w czasie wielu lat praktyk u renomowanych szefów kuchni w najlepszych restauracjach – u Jeana Schillingera w Colmar, u Oliviera Roellingera w Cancale, a także u rodziny Haeberlinów w restauracji Auberge de l’Ill w Illhaeusern. Precyzja i przestrzeganie najwyższych standardów są jego znakami rozpoznawczymi, w 2007 roku wystartował i zwyciężył w słynnym konkursie Meilleur Ouvrier de France. Zdobyte wyróżnienie jest potwierdzeniem jego determinacji, mistrzostwa wykonania, skłonności do eksperymentowania i niezłomnego charakteru. Tytuł Meilleur Ouvrier de France (najlepszy rzemieślnik Francji) oraz wszystkie inne nagrody, jakie zdobył Olivier Nasti, dowodzą jego mistrzostwa w wynajdywaniu niecodziennych technik kulinarnych. Talent ten, w połączeniu z doskonałym poczuciem smaku, pozwala mu tworzyć w kuchni prawdziwe dzieła sztuki.
Olivier Nasti prowadzi odznaczoną 2 gwiazdkami Michelin restaurację LeChambard w Kaysersbergu w północno-wschodniej Francji. W 2007 r. został uhonorowany prestiżowym tytułem Un des Meilleurs Ouvriers de France.
Un des Meilleurs Ouvriers de France Award (MOF - Jeden z najlepszych rzemieślników Francji).
Jest to prestiżowy konkurs dla profesjonalistów, organizowany we Francji raz na cztery lata pod honorowym patronatem francuskiego Ministerstwa Pracy oraz prezydenta kraju. Przyznawany w nim tytuł jest unikalny w skali świata. Uczestnicy konkursu otrzymują produkty oraz limit czasu, w którym muszą nie tylko stworzyć arcydzieło, ale wręcz otrzeć się o doskonałość. Kapituła, w równej mierze co efekt końcowy, ocenia także wybraną technikę, organizację pracy, wykonanie, tempo, wiedzę specjalistyczną oraz poszanowanie prawideł rzemiosła. Zwycięzca może dożywotnio posługiwać się zdobytym tytułem Najlepszego rzemieślnika Francji, uzupełnionym o dziedzinę i rok, w których został przyznany. Tytuł ten cieszy się dużym prestiżem i uznaniem zarówno w oczach profesjonalistów, jak i wśród francuzów.
LeVictoria Brasserie Moderne zaprasza na wykwintne 7-daniowe menu szefa Oliviera Nasti stworzone we współpracy z szefem kuchni Le Victoria Brasserie Moderne Maciejem Majewskim.
Każdy z tych wielodaniowych tematycznych posiłków będzie pokazem sztuki haute cuisine, rozkoszą dla podniebienia i ucztą dla zmysłów, a przy tym niezapomnianą przygodą kulinarną przeżytą w gronie przyjaciół lub rodziny.
Program
6 lutego 2015 – PIĄTEK – Lunch dla krytyków kulinarnych i mediów
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti
Godz.: 12:30
Lunch będzie złożony z siedmiu degustacyjnych dań oraz degustacji wina. Liczba gości:12 osób

6 lutego 2015 – PIĄTEK – Kolacja
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti 7-daniowe menu oraz degustacja wina Godz.: 19:30
Liczba gości: 50 osób

7 lutego 2015 – SOBOTA – Lunch
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti 7-daniowe menu oraz degustacja wina Godz.: 12:30
Liczba gości: 50 osób

7 lutego 2015 – SOBOTA – Kolacja
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti 7-daniowe menu oraz degustacja wina Godz.: 19:30
Liczba gości: 50 osób

8 lutego 2015 – NIEDZIELA – Lunch
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti 7-daniowe menu oraz degustacja wina Godz: 12:30
Liczba gości: 50 osób

Rezerwacji możecie dokonać osobiście, telefonicznie bądź poprzez poniższy e-mail:
Le VictoriaBrasserie Moderne – Sofitel Warsaw Victoria Ul. Królewska 11, 00-065 Warszawa
Tel: +48 22 657 83 82
Email: brasserie.moderne@sofitel.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz