piątek, 10 kwietnia 2015

Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim

    Masło zmiksować z jajkami, dodać posiekany czosnek niedźwiedzi, krótko zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i chrzanem (ja dodałam około łyżeczki chrzanu). Podawać do pieczywa, masło już niepotrzebne. Można podać z rzodkiewkami.


    zastawa z

    3 komentarze:

    1. Po raz pierwszy spotykam się z pastą jajeczną na maśle...

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. naprawdę? Nadaje ono dobrą konsystencję paście. Tak przygotowaną pastą smarujemy pieczywo bez użycia masła, ponieważ masło już jest. No i nie wprowadzamy majonezu, który jednak zmienia smak i nadaje inną konsystencję. Polecam spróbować. Według "Kuchni Polskiej" do past dodaje się masło.

        Usuń
    2. Najlepsza pasta z masłem a nie z majonezem 🙂 Muszę spróbować z czosnkiem niedźwiedzim, bo nawet nie myślałam wcześniej, żeby go dodać do pasty jajecznej

      OdpowiedzUsuń