niedziela, 27 grudnia 2015

Dietetyczna pierś z kurczaka konfitowana

  • 4 piersi kurczaka,
  • 6 gałązek tymianku,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 5 owoców ziela angielskiego,
  • 10 ziaren pieprzu czarnego,
  • 2 listki laurowe,
  • 6 - 8 połówek pomidorów suszonych z oliwy,
  • 1 l oliwy lub oleju kukurydzianego bądź rzepakowego
Z piersi kurczaka zdjąć skórę.
Do garnka wlać olej, włożyć przyprawy i zioła, rozgrzać. Włożyć piersi, przykryć papierem do pieczenia (z papieru wyciąć koło o średnicy garnka), gotować na najmniejszym ogniu około godziny.



zastawa z 

2 komentarze:

  1. ostatnio próbowałam piersi kaczki konfitowanej, była na tyle delikatna, że rozpływała się w ustach!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. konfitowanie to genialny sposób na przygotowanie różnych elementów drobiu :)

      Usuń