sobota, 16 stycznia 2016

Antrykot grillowany, w musztardzie

  • antrykot
  • 2 steaki z antrykotu,
  • oliwa,
  • 4 łyżki musztardy francuskiej,
  • 1 łyżka miodu,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • gałązka rozmarynu,
  • 3 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • 4 łyżki masła,
Mięso posmarować oliwą i odstawić. Pamiętajmy aby mięso wyjąć z lodówki, co najmniej godzinę przez grillowaniem.
Musztardę, miód, sok z cytryny i pieprz, wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w plasterki czosnek, listki rozmarynu, przesmażyć. Dodać musztardę z przyprawami i zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem, sokiem z cytryny...
Mięso położyć na rozgrzanej patelni grillowej. Grillować 3 minuty, odwrócić i grillować kolejne 2 minuty.
Mięso przełożyć na talerz, polać sosem i odstawić na 5 minut.
Oprószyć solą.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz