tag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post1099679717062943829..comments2024-03-25T17:34:34.725+01:00Comments on Blog o gotowaniu - tradycyjna kuchnia: Pierś gołębiakrólestwo garówhttp://www.blogger.com/profile/04293437755201649209noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-42786439483545143252019-08-18T14:08:21.425+02:002019-08-18T14:08:21.425+02:00Właśnie (15.08) zaczął się sezon na grzywacze. Dzi...Właśnie (15.08) zaczął się sezon na grzywacze. Dzisiaj udało mi się strzelić 4 szt i zrobiłem przepyszny obiad. Z 4 gołębi wycialem piersi, zamarynowalem w świeżo mielony pieprzu i soli oraz w odrobinie oleju rzepakowego. Po 30 min podsmazylem (olej+masło, podlewalem przy smazeniu piersi tłuszczem z patelni) po 2 min z obu stron i na koniec wrzuciłem na 6 min do rozgrznego do 180 st piekarnika. Piersi wyszły idealne, czyli mocno różowe w środku, miękkie, rozplywajace się w ustach. Do piersi zrobiłem prosty sos pieczarkowy (cebula, pieczarki, czosnek, śmietana, sól, pieprz, chilli). OBIAD PETARDA. Właśnie dlatego kocham polować. Nie ma nic lepszego niż dziczyzna! I jaka satysfakcja, że zdrowe jedzenie zdobyłem dzięki swojemu sprytowi, determinacji i umiejętnością (kto z podchodu polowal na grzywacze ten wie). Darz Bór �� Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-4618074984454902952017-09-29T12:12:52.190+02:002017-09-29T12:12:52.190+02:00nie, między smażeniem a pieczeniem mięso nie odpoc...nie, między smażeniem a pieczeniem mięso nie odpoczywa. Odpoczywa dopiero po upieczeniu :) królestwo garówhttps://www.blogger.com/profile/04293437755201649209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-26677012384684644052017-09-28T15:23:37.569+02:002017-09-28T15:23:37.569+02:00Bardzo przepraszam ,ale czy Mieso powinno odpoczac...Bardzo przepraszam ,ale czy Mieso powinno odpoczac miedzy smarzeniem(seal) a pieczeniem?<br /><br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13784902486761036094noreply@blogger.com