Warsztaty z Kurtem Schellerem w Makro - część I

Przed Świętami Bożego Narodzenia Akademia Efektywnej Przedsiębiorczości Makro zorganizowała warsztaty dla blogerów z udziałem Mistrza Kurta Schellera. Gotowanie pod okiem Mistrza to dla nas wielka przyjemność a jednocześnie wyzwanie gdyż Mistrz jest bardzo wymagający... i lubi ciszę w kuchni a w naszym towarzystwie czasem to naprawdę wielkie wyzwanie ;)  Jest tyle tematów do omówienia... Ale na szczęście udało się nas poskromić i większość energii skierowaliśmy na gotowanie.

poniedziałek, 17 grudnia 2012

Nóżki wieprzowe w galarecie


Nóżki w galarecie - studzienina, galart, meduza.... 

Makowiec

Przepis według kuchni polskiej
 

Kurt Scheller w Hali Makro Bielany

W miniony weekend 7 i 8 grudnia w MAKRO C&C na warszawskich Bielanach, ul. Kolumbijska 1 – odbyło się spotkanie z Kurtem Schellerem z cyklu „Gotuj z Mistrzem Kurtem Schellerem”.

wtorek, 11 grudnia 2012

Śledzie z piernikiem i miodem

Śledź i miód…. Nie może być? Może być jak najbardziej. Od lat znane połączenie teraz na nowo odkrywane.


poniedziałek, 10 grudnia 2012

Indyk w maladze

 U mnie w domu nie ma pierwszego dnia świąt bez indyka w maladze. 


Magiczne miejsce – piwnice Maison Joseph Drouhin

W sercu Burgundii w mieście Beaune pod miastem znajdują się historyczne piwnice. 


sobota, 8 grudnia 2012

Izumi Biały Kamień warsztaty dla warszawskich blogerów


Do Izumi Biały Kamień Państwo Alon i Alicja Than zaprosili warszawskich blogerów na warsztaty z przygotowania sushi.

Olej z prażonych orzechów laskowych i makadamia w Lidlu



Otrzymałam do przetestowania produkty Lidla. Można by rzec, że spóźniony Mikołaj. Niektóre produkty wręcz idealne do świątecznych potraw czy wypieków. 

piątek, 7 grudnia 2012

Śledzie pod „pierzynką”

Jest to jeden z najprostszych sposobów podania śledzi.


niedziela, 2 grudnia 2012

Karp w galarecie

To jest przepis na karpia w galarecie, takiego jakiego zawsze robi moja Mama, i którego bardzo lubię. Pamiętajmy, aby kupować karpie ze sprawdzonych hodowli, a nie będzie problemu z zapachem i smakiem...