Lekka
wiosenno-letnia sałatka z avocado, truskawkami i serem feta.
- 300 g truskawek,
- 2 awokado,
- 200 g sera feta,
- 4 łyżki oliwy,
- 2 łyżki octu winnego (u mnie ocet malinowy),
- cukier lub miód do smaku,
- sól,
- sok z cytryny,
Truskawki
umyć, odszypułkować, pokroić na połówki lub ćwiartki (zależy
od wielkości).
Avocado
przekroić wzdłuż na pół.
Wyjąć
pestkę.
Wyjąć
łyżką ze skórki.
Pokroić
w ćwierćplasterki.
Skropić
sokiem z cytryny.
Ser
pokroić w kostkę.
Przygotować
sos: do miseczki wlać ocet winny, dodać cukier lub miód,
wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Wlać oliwę i
wymieszać.
Sałatkę
oprószyć solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz