tag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post9024085231128605606..comments2024-03-25T17:34:34.725+01:00Comments on Blog o gotowaniu - tradycyjna kuchnia: Pierogi z wiśniami - porównanie ciast pierogowych.królestwo garówhttp://www.blogger.com/profile/04293437755201649209noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-87963818201930030682014-02-01T12:41:20.594+01:002014-02-01T12:41:20.594+01:00ciasto bez jajek jest dużo delikatniejsze :) a na ...ciasto bez jajek jest dużo delikatniejsze :) a na kołduny, takie prawdziwe z baraniny zapraszam tu http://krolestwogarow.blogspot.com/2013/12/koduny-z-baranina.html i polecam chociaż raz zjeść je w rosole :)królestwo garówhttps://www.blogger.com/profile/04293437755201649209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-27606606477090731622014-01-31T22:36:33.656+01:002014-01-31T22:36:33.656+01:00Do tej pory jak robiłem kołduny /które uwielbiam i...Do tej pory jak robiłem kołduny /które uwielbiam i nie tylko ja w mojej rodzinie/ do ciasta dodawałem jajka. Ostatnio nie dałem jajek, za to gorącą wodę i ciasto było s u p e r . Farsz robiłem z mięsa wołowego /szponder , antrykot/ dzisiaj postanowiłem dodać j a g n i ę c i n ę jutro zabieram się za klejenie. Już czuję jak będzie smakowało. Zawsze do mięsa dolewałem wody, ale teraz/ dziękuję za podpowiedzenie/dodam bulionu. Jako dodatek robię sos/ trochę oleju , pieprz,papryka ostra,szczypta cukru,maggi, ocet w proporcji dowolnej.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-11209430530161137112013-08-09T22:55:16.207+02:002013-08-09T22:55:16.207+02:00Bardzo zaciekawił mnie ten przepis na ciasto z dod...Bardzo zaciekawił mnie ten przepis na ciasto z dodatkiem maślanki, na pewno wypróbuję :) Pozdrawiam Ania Aniahttp://gzikipyry.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-85699881466742088322012-07-22T21:50:57.247+02:002012-07-22T21:50:57.247+02:00te z wodą kleją się bez problemu :)te z wodą kleją się bez problemu :)królestwo garówhttps://www.blogger.com/profile/04293437755201649209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-72109997540225495512012-07-22T21:17:37.594+02:002012-07-22T21:17:37.594+02:00a ja dodaję do zwykłego, bezmaślankowego ciasta ro...a ja dodaję do zwykłego, bezmaślankowego ciasta rostopione masło, pierożki same lepią się:-)))Gramusiahttps://www.blogger.com/profile/04695886061986102605noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-81637312504369226402012-07-22T21:15:52.532+02:002012-07-22T21:15:52.532+02:00a ja dodaję do ciasta sklarowane masło - pierożki ...a ja dodaję do ciasta sklarowane masło - pierożki same lepią się:-)))Gramusiahttps://www.blogger.com/profile/04695886061986102605noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-21634343526665385112012-07-19T14:54:38.879+02:002012-07-19T14:54:38.879+02:00Ja też robię tylko na wodzie. Większość mówi, że t...Ja też robię tylko na wodzie. Większość mówi, że takie są "szlachetniejsze".Anka - Wegankahttps://www.blogger.com/profile/03280489997053425529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-31916391559185451542012-07-19T13:37:04.744+02:002012-07-19T13:37:04.744+02:00Dusia, z czereśniami nie robiłam, ale....warto spr...Dusia, z czereśniami nie robiłam, ale....warto spróbować :)królestwo garówhttps://www.blogger.com/profile/04293437755201649209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-12163740161308975072012-07-19T13:36:29.215+02:002012-07-19T13:36:29.215+02:00Pyza - dokładnie tak sobie pomyślałam, że te z maś...Pyza - dokładnie tak sobie pomyślałam, że te z maślanką do słodkich a z wodą do wytrawnych....królestwo garówhttps://www.blogger.com/profile/04293437755201649209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-452046109559405842012-07-19T13:07:07.649+02:002012-07-19T13:07:07.649+02:00ja robię oba ciasta zamiennie - maślankowe bardzie...ja robię oba ciasta zamiennie - maślankowe bardziej pasuje mi do pierogów z farszem słodkim a zwykłe, też baz jajek, do wytrawnychSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-6446901426257291892012-07-19T12:08:30.661+02:002012-07-19T12:08:30.661+02:00z czeresniami byłyby jeszcze lepszez czeresniami byłyby jeszcze lepszeDusiahttps://www.blogger.com/profile/07738810677507536331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6812559458085534859.post-37345672593772616812012-07-19T10:50:51.000+02:002012-07-19T10:50:51.000+02:00Marzenie:))Marzenie:))Krysiahttps://www.blogger.com/profile/08079848989117571039noreply@blogger.com