sobota, 3 sierpnia 2013

Sałatka z wątróbką





  • Wątróbka drobiowa,
  • masło,
  • sałata rzymska,
  • maliny,
  • młoda cebula czerwona,
  • sól,
Wątróbkę oczyścić –usunąć błony i różne przyległości, umyć, osuszyć. Na patelni rozpuścić masło, włożyć wątróbkę i smażyć około 8 -10 minut. Przełożyć na talerz, odstawić do ostygnięcia.
Sałatę rzymską umyć, osuszyć, wybrać ładne liście. Cebulę pokroić w cienkie krążki – całe plasterki.  
Sałatę ułożyć na półmisku, na niej wątróbkę, rozdzielone krążki cebuli, maliny. Oprószyć solą.
Do sałatki można podać sos winegret. Ja podałam sos z melona.
Kawałek melona zmiksować z dodatkiem soku z limonki, miodu oraz musztardy dijon. Miód, sok i musztardę dodajemy do smaku.




2 komentarze:

  1. Nie dość, że bardzo ciekawa sałatka, to jeszcze muszę zachwycić się talerzem, na którym jest prezentowana. Śliczny :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo dziękuję za miłe słowa :)
      talerz faktycznie śliczny :)

      Usuń