piątek, 16 grudnia 2016

Śledzie z kapustą kiszoną i śliwkami wędzonymi

  • 4 płaty śledzi,
  • 200 g kapusty kiszonej,
  • 80 g śliwek wędzonych,
  • 1 ogórek kiszony,
  • 1 mała słodka cebula,
  • olej rzepakowy (tłoczony na zimno nierafinowany),
Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie. Pokroić na kawałki.
Cebulę pokroić w drobna kostkę.
Kapustę kiszoną pokroić na drobniejsze kawałki.
Ogórka pokroić w kostkę.
Śliwki pokroić w paski.
Wymieszać kapustę, śliwki, ogórka i cebulę.
W słoiku ułożyć warstwami śledzie i kapustę.
Zalać olejem rzepakowym.

Odstawić na 3 dni do lodówki.


zastawa z 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz