środa, 9 maja 2018

Cebula faszerowana z grilla



  • cebule (u mnie czerwone),
  • kiełbasa surowa typu polska, chorizo,
  • sól,
  • cukier,
  • olej
Cebule obrać z łuskwin, ściąć wierzch i spód.
Ugotować al dente w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie.


Wyjąć, ułożyć na durszlaku i odstawić do ostygnięcia.
Wyjąć środki cebul.


Na spodzie cebuli powstanie dziura, którą należy zasklepić kawałkiem cebuli.


Kiełbasę wyjąć z flaka, rozgnieść.
Wypełnić cebule kiełbasą.

Skropić olejem.


Grilować na tacce. 


Pozostałe kawałki cebuli poddusić na tłuszczu z papryką, doparwiając do smaku solą i pieprzem.

Do przygotowania cebuli z grila zainspirowało mnie spotkanie zorganizowane przez Tesco.


Dania z grilla, między innymi cebulę faszerowaną (moja cebula jest w zupełnie innym stylu), 


przygotowali Jakub Steuermark i Jakub Nogal.


Napoje, szczególnie te dla dorosłych, przygotowywali Kuba i Staszek Sapieja.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz