środa, 9 maja 2018

Cebula faszerowana z grilla



  • cebule (u mnie czerwone),
  • kiełbasa surowa typu polska, chorizo,
  • sól,
  • cukier,
  • olej
Cebule obrać z łuskwin, ściąć wierzch i spód.
Ugotować al dente w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie.




Wyjąć, ułożyć na durszlaku i odstawić do ostygnięcia.
Wyjąć środki cebul.



Na spodzie cebuli powstanie dziura, którą należy zasklepić kawałkiem cebuli.




Kiełbasę wyjąć z flaka, rozgnieść.
Wypełnić cebule kiełbasą.

Skropić olejem.



Grillować na tacce. 



Pozostałe kawałki cebuli poddusić na tłuszczu z papryką, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Do przygotowania cebuli z grilla zainspirowało mnie spotkanie zorganizowane przez Tesco.


Dania z grilla, między innymi cebulę faszerowaną (moja cebula jest w zupełnie innym stylu), 


przygotowali Jakub Steuermark i Jakub Nogal.


Napoje, szczególnie te dla dorosłych, przygotowywali Kuba i Staszek Sapieja.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz