piątek, 25 maja 2018

Salatka z jajek ze szparagami i awokado



  • 1 awokado,
  • sok z limonki,
  • jajka ugotowane na twardo,
  • zielone szparagi,
  • olej rzepakowy,
  • sól,
  • cukier,

Awokado przekroić wzdłuż na pół, przekręcić, rozdzielić połówki. Łyżeczką wyjąć miąższ. Dodać sok z limonki, 3 łyżki oleju rzepakowego i zmiksować. Doprawić do smaku solą i cukrem.
Szparagi umyć, odłamać końce. Pokroić w skośne plasterki.
Jajka obrać, pokroić na ćwiartki lub ósemki.
Jajka i szparagi ułożyć w misce, przybrać "majonezem" z awokado.



Przybrałam taglatelle ze szparagów.



zastawa z 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz