wtorek, 2 kwietnia 2013

Twarożek z rzodkiewką i solirodem




Po świętach chwila odpoczynku. Może zamiast wędlin, pieczonych mięs, kiełbas i jajek - ser biały z rzodkiewką i solirodem.
Soliród to roślina podobna do skrzypu rosnąca na błotnistych wybrzeżach i plażach szczególnie we Francji i Wielkiej Brytanii.
W smaku jest lekko słony. Można go używać do potrwa z ryb, letnich sałatek, gotowane lub smażone jako jarzynkę lub marynować. W Polsce znajduje się w ofercie firmy swedeponic.
  • biały ser,
  • rzodkiewki,
  • soliród,
  • śmietana
Ser rozkruszyć. Umyte rzodkiewki pokroić w półplasterki, soliród posiekać, dodać śmietanę i wymieszać.
Nie dodajemy już soli ponieważ soliród jest słony.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz