środa, 6 czerwca 2018

Pieczarki faszerowane z grilla




Pieczarki faszerowane mięsem to danie, które z powodzeniem możemy przygotować będąc na działce czy wyjeździe. Oczywiscie trzeba mieć dostęp do grilla.
Mięso mielone można kupić w sklepie – tak, są sklepy, w których mięso mielone jest na życzenie!
Pieczarki należy grilować na tacce i pod przykryciem. Jeżeli nie mamy grilla z pokrywą, można przykryć grzyby folią aluminiową.

  • 10 dużych, ładnych pieczarek,
  • 250 mięsa wieprzowego mielonego (łopatka),
  • 3 ząbki czosnku,
  • sól,
  • chili w proszku lub ostra papryka,

Czosnek rozgnieść.
Pieczarki oczyścić, nie obierać.
Wyrwać nóżki, które posiekać i wymieszać z czosnkiem, oraz mięsem.


Doprawić do smaku solą i chili.


Wypełnić pieczarki farszem.


Grillować na tacce i pod przykryciem.


Grillowałam na grillu COBB.



2 komentarze: