środa, 3 sierpnia 2016

Dorada z patelni, z rybą North Fish

  • Dorada,
  • oliwa,
  • 4 oliwki,
  • 4 pomidorki koktajlowe,
  • ostra papryczka,
  • 100 ml białego wina wytrawnego,
  • pieprz,
  • sól,
  • natka kolendry

Jakiś czas temu miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu z rybą z Nort Fisch. 


Podczas spotkania, pod okiem szefa kuchni Wiktora Żybuli przygotowaliśmy doradę z patelni.
Przepis bardzo prosty, szybki w przygotowaniu i smaczny.
Rybę oczyść, umyć.
Na patelnię wlać oliwę, rozgrzać, położyć rybę. Oprószyć pieprzem i solą.


Dodać przekrojone na pół oliwki i pomidorki, kilka plasterków ostrej papryczki. Przykryć. Zagotować. 


Wlać wino, zagotować, przykryć i dusić około 10- 15 minut, w zależności od wielkości ryby.
W razie potrzeby dolać trochę wody.
Aby sprawdzić czy ryba jest upieczona należy metalowym szpikulcem ją nakłuć. Jeżeli szpikulec wyjęty po 10 sekundach będzie ciepły oznacza, że ryba jest gotowa.
Przed podaniem rybę posypać kolendrą.
Podać z grzankami.


Podczas spotkania, odbyły się również mini warsztaty ze stylizacji i fotografii potraw.
North Fish sieć restauracji specjalizujących się w rybach i owocach morza.
North Fish na polskim rynku, obecna jest od 2002 roku.
Restauracje North Fish oferują swoim Klientom najlepsze dania z ryb i owoców morza. Produkty North Fish są zawsze przygotowane z naturalnych składników i przy użyciu najnowszych dostępnych technologii. Gwarancją najwyższej jakości dań jest odpowiedni dobór dostawców. Produkty pochodzą z ekologicznie czystych regionów. W całej Polsce działa ponad 30 restauracji.
Pierwszy lokal powstał w Kielcach. Bary North Fish otwierane są w największych miastach Polski, zarówno w centrach handlowo rozrywkowych, jak i przy głównych ulicach.



Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza