Przekąska
idealna do wina i nie tylko.... Szybka i łatwa w
przygotowaniu.
Ma tylko jedną wadę, trzeba na nią chwilę
poczekać
i czasu oczekiwania nie da się skrócić.
- 1 gruszka,
- 50 g sera z niebieską pleśnią,
- kilka orzechów włoskich,
- sos:
- 3 kostki gorzkiej czekolady,
- 1 kostka mlecznej czekolady,
- 30-50 ml mleka
Gruszkę
przekroić wzdłuż na pół, wyjąć gniazda nasienne. Ściąć
minimalnie
gruszkę od spodu, tak aby połówki ładnie stały i nie
przechylały
się.
Ser
drobno pokroić.
Orzechy
posiekać.
We
wgłębienia po gnieździe nasiennym włożyć ser i trochę
posiekanych
orzechów.
Wstawić
do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Czekoladę
rozpuścić w ciepłym mleku.
Gruszki
ułożyć na talerzu, polać sosem czekoladowym i posypać pozostałymi orzechami.
zastawa z
Pięknie się prezentuje taka gruszka :-)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń