środa, 14 marca 2018

Jajka z kawiorem


Jajka faszerowane kawiorem, przygotowałam z kawiorem z dorsza, ale może być użyty inny kawior.
Kawior (solona ikra ryb), produkowany jest z ikry większości ryb.
Najdroższy jest tak zwany prawdziwy kawior, czyli kawior z ryb jesiotrowatych – bieługi, jesiotra perskiego, rosyjskiego i siewrugi.
Natomiast kawior z dorszowatych jest tak zwanym kawiorem norweskim.


Jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka.
Żółtka włożyć do miski, rozgnieść widelcem.
Dodać kawior, koperek i majonez, wymieszać.
Napełnić farszem połówki białek.


Ułożyć na talerzu, przybrać według uznania.


 czekoladowa dekoracja świąteczna - jajko w gniazdku - Barbara Decor by Barbara Luijckx



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz