sobota, 30 czerwca 2018

Grill w chrzanie – kiełbasa, kaszanka, ser w liściach chrzanu




Najłatwiej, najprościej i najszybciej jest wrzucić kiełbasę czy kaszankę na grilla. Proponuję zawinąć kiełbasę/kaszankę w liście chrzanu.

  • Kiełbasa, kaszanka lub ser solankowy,
  • liście chrzanu,
Kiełbasę ponacinać w poprzek i zawinąć w umyte/oczyszczone liście chrzanu. 


Ułożyć na tacce grillowej lub z boku ogniska, w popiele. Najlepiej na początku grillować pod przykryciem, później dopiec bez pokrywy.
Grillować aż liście się troszkę przypalą.


W ten sam sposób można grillować ser, najlepiej solankowy.
Warto spróbować.


Ja grillowałam na grillu COBB, dzięki czemu mogliśmy ustawić grilla na stole i w miłym towarzystwie, bez wstawania ( w celu sprawdzania, doglądania grilla) spędzić czas w oczekiwaniu na kiełbasę i ser w aromacie chrzanu.







3 komentarze:

  1. I have been exploring for a bit for any high quality articles or weblog posts on this
    kind of space . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this website.
    Studying this info So i am satisfied to convey that I've
    a very good uncanny feeling I found out just
    what I needed. I so much certainly will make certain to don't disregard
    this web site and provides it a glance on a continuing basis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Od miesiąca mieszkam na Podlasiu, a jako poszukiwacz smaków znalazłem producenta wędlin... niesamowitych! Z samego mięsa, wędzonych dymem; formy parzono-pieczone... łopatka boczek mają smak dobrych domowych; a kaszanka jest z kaszy gryczanej, mięsa z łebka i wątroby z prawdziwą krwią. To jest niesamowite

    OdpowiedzUsuń