sobota, 18 sierpnia 2012

Pomidorki z pastą z sardynek


  • puszka sardynek ,
  • 150 gram serka białego,
  • sok z ½  limonki,
  • ½ płaskiej łyżeczki cukru pudru,
  • pieprz z kolendrą,
  • sól,
  • 10 małych pomidorków.
Pomidorki umyć, osuszyć, ściąć wierzch. Wydrążyć pestki. Sprawdzić czy stoją, jeżeli nie to trochę ściąć spody.
Sardynki rozgnieść i wymieszać z serem, dodać sok z limonki, cukier, pieprz, sól do smaku. Napełnić pomidory farszem, przykryć ściętymi wierzchami.


Do pomidorów z pastą z sardynek polecam: Penascal, Vino de Aguja Rosado, Hiszpania.
Ogólnie dostępne, cena około 28 zł.

Różowe półwytrawne wino o intensywnej różowej barwie. Na nosie urzekają kwiatowe aromaty piwonii, dzikiej róży z delikatną nutą maliny. Na podniebieniu orzeźwiające, soczyste, eleganckie z przyjemnym długim finiszem. Wino różowe i pomidory to jedno z klasycznych połączeń, które doskonale się sprawdzają.
Smacznego!!!
Specjalista ds. wina Bernadeta Jarosz


P.S. Pomidor wielofunkcyjny, wino z pomidora.

3 komentarze: