sobota, 12 marca 2016

Jajka z sardynkami


  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
  • 1 puszka sardynek wędzonych,
  • sok z cytryny,
  • ostra papryczka,
  • sól,
  • pieprz,
  • natka kolendry,
Wyjąć sardynki z puszki, rozgnieść. Oliwy nie wylewać.
Papryczkę posiekać.
Jajka obrać ze skorupek, przeciąć wzdłuż na połowy.
Wyjąć żółtka.
Rozetrzeć. Dodać do nich sardynki, wymieszać.
Doprawić do smaku posiekaną ostrą papryczką, sokiem z cytryny, posiekaną kolendrą, solą i pieprzem.
Po trochę wlewać oliwę z sardynek, do otrzymania pożądanej konsystencji.

Spody białek lekko ściąć, aby równo stały i nie przewracały się. Napełnić połówki białek masą z żółtek. 



 czekoladowa kura od Master Martini 
 zastawa z 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz