- 250 g tagliatelle lub frastagliate,
- 4 łyżki cukru,
- 40 g masła,
- 250 g serka mascarpone,
- 300 g drylowanych czereśni,
- 400 g agrestu,
- 200 g jagód,
- listki mięty
Agrest
umyć, osuszyć i ogolić (odciąć końcówki).
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Na patelni skarmelizować cukier, wrzucić agrest i czereśnie, zamieszać dokładnie, tak aby wszystkie owoce były oblepione karmelem, dodać masło i zamieszać. Dusić aż rozpuści się cały cukier. Dodać serek mascarpone, dokładnie wymieszać. Następnie dodać makaron, wymieszać i nakładać. Posypać jagodami i listkami mięty.
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Na patelni skarmelizować cukier, wrzucić agrest i czereśnie, zamieszać dokładnie, tak aby wszystkie owoce były oblepione karmelem, dodać masło i zamieszać. Dusić aż rozpuści się cały cukier. Dodać serek mascarpone, dokładnie wymieszać. Następnie dodać makaron, wymieszać i nakładać. Posypać jagodami i listkami mięty.
Najlepiej
cukier zacząć karmelizować gdy wrzucimy makaron do wody. Owoce
będę gotowe akurat gdy makaron będzie al dente. Prosto z garnka
przełożyć makaron na patelnię z owocami i serkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz