Przygotowując
pastę należy zemleć ją w maszynce do mięsa. Mieląc rybę
„unieszkodliwiamy” ości. Zmiksowanie w malakserze na daje nam
gwarancji, że nie pozbędziemy ości.
Do
przygotowania pasty użyłam masło, dzięki czemu otrzymujemy
lepszą, maślaną konsystencję pasty i nie musimy już smarować
pieczywa masłem.
- 200 g obranej ze skóry i z ości makreli,
- 60 g miękkiego masła,
- 2 żółtka z jajek ugotowanych na twardo,
- 2 – 3 łyżeczki musztardy (u mnie sarepska),
- sok z cytryny,
Rybę
i żółtka zemleć w maszynce do mięsa.
Następnie
dokładnie wymieszać z masłem (ja to robię w malakserze).
zastawa z
Pysznie wygląda ta pasta. Kradnę przepis :)
OdpowiedzUsuńbardzo proszę :) wręcz zachęcam :)
Usuńz musztardą jeszcze nie robiłam. brzmi smakowicie :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
Usuń