poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Pomidorowa z mlekiem kokosowym




  • 1 litr dobrego soku pomidorowego,
  • kawałek świeżego imbiru ( około 4 cm.),
  • chili,
  • trawka cytrynowa,
  • listki limonki,
  • 0,5 litra mleka kokosowego,
  • cukier, 
  • sok z limonki.
Do garnka wlać sok pomidorowy, dodać pokrojony w plasterki imbir, rozgniecioną trawkę cytrynową, chili, listki limonki i chwilę gotować pod przykryciem.
Przecedzić sok i dolać mleko kokosowe, zagotować. Doprawić do smaku – dodać trochę soku z limonki i ewentualnie cukru.
Podawać z  ryżem lub makaronem.

Jest to bardzo szybka w wykonaniu, smaczna zupa.  Przygotowanie jej trwa tyle, ile ugotowanie makaronu.


4 komentarze:

  1. A to ciekawe podejście do pomidorowej.Musze spróbować.Zapraszam również na mój blog.

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuje za zaproszenie, chętnie zajrzę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jest pyszna!!! :D

    OdpowiedzUsuń