poniedziałek, 25 sierpnia 2014

Karkówka z grilla II

Karkówka z grilla to nasza klasyka. Chyba nie ma mięsnego grilla, podczas którego nie podano by karkówki.
Proponuję najprostszą a jednocześnie bardzo smaczną jej wersję.
  • Karkówka,
  • sól,
  • pieprz,
  • oliwa
Kotlety rozbić, oprószyć solą, pieprzem i posmarować oliwą. Odstawić na 15 minut.
Mięso kłaść na rozgrzany ruszt.
Grillować pod przykryciem 8-10 minut, w temperaturze 200 stopni. Czas grillowania zależy od grubości kotleta. Podaję orientacyjny czas dla kotleta grubości ok 2 cm.
Po 5-6 minutach kotlety odwrócić.
Temperatura wewnątrz kotleta powinna wynosić 65-70 stopni – to już zależy czy lubimy mięso bardziej czy mniej wysmażone.

zastawa z

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz