środa, 20 sierpnia 2014

ABC Gotowania - Marieta Marecka w akcji


W grudniu 2011 roku... jak to już dawno...wygrałam udział w warsztatach smaku Kuchni+ z Tomaszem Jakubiakiem. Wzięło w nich udział 10 osób, wśród nich była Marieta Marecka.
Nasze losy różnie się potoczyły, dla mnie był to początek wielkiej przygody z blogiem kulinarnym w tle. Natomiast dla Mariety był to kolejny szczebel do własnego programu kulinarnego - ABC gotowania.


W tej chwili powstaje trzecia już seria.
ABC Gotowania to autorski program Kuchni+. 

 
Program jakiego do tej pory brakowało na naszym rynku. Po prostu podstawy gotowania, nie jakieś wymyślne, skomplikowane, trudno dostępne, ale proste podstawy dla każdego. 
 

Pokazuje jak radzić sobie z podstawowymi produktami, jak przygotować potrawy uznane za klasyczne. Czyli jak usmażyć kotleta schabowego, jak ugotować rosół... Inauguracyjny odcinek całej serii traktował o jajkach: jajka na miękko, jajka sadzone, jajecznica.... Niby proste, niby banalne, ale czy aby na pewno każdy wie, jak je przyrządzić... Marieta właśnie w łatwy i przyjemny sposób ukazuje jak radzić sobie w kuchni.


Towarzyszyłam nagraniom do odcinka przybliżającego nam podroby: ozór wołowy, kurze serca i wątróbkę.


Tanie, łatwo dostępne produkty, z którymi większość z nas nie wie co zrobić, a naprawdę można z nich wyczarować wspaniałe potrawy.
Zapraszam do obejrzenia nie tylko tego odcinka (za smak potraw ręczę :) - próbowałam) ale również całej trzeciej serii. 




Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza