środa, 1 czerwca 2016

Rzodkiewki dobrze nadziane

  • 1 pęczek dużych rzodkiewek*,
  • 3-4 łyżki serka mascarpone,
  • szczypiorek,
  • sól

Szczypiorek (około 1/2 pęczka) posiekać.
Rzodkiewki umyć, ściąć spody tak, aby rzodkiewki mogły stać.
Ściąć wierzchy i wydrążyć rzodkiewki, tak aby jak najwięcej środka wyjąć i nie uszkodzić skórki.
Resztki lekko zmiksować, oprószyć solą, wymieszać i odstawić na parę minut. Następnie odcisnąć, przełożyć do miski. Dodać serek mascarpone i szczypiorek, wymieszać. Doprawić do smaku solą.
Napełnić wydrążone rzodkiewki masą.

*rzodkiewki mają być duże, jędrne, nie sparciałe



zastawa z 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz