niedziela, 7 października 2012

Tosty


Czasem mamy ochotę przekąsić  coś innego a czasu za dużo nie mamy. Proponuję wówczas zrobić tosty zapiekane z różnymi dodatkami. Wystarczy chleb tostowy, kawałek sera żółtego lub mozzarelli, pomidory, oliwki, salami czy inna wędlina, pesto… co u kogo jest w lodówce.



1.   Chleb tostowy smarujemy pesto, na nim układamy pokrojone w kostkę wypestkowane pomidory( można dodać pokrojone oliwki), przykrywamy żółtym serem lub mozzarellą, posypujemy ziołami jakie lubimy i zapiekamy  w piekarniku nagrzanym do 190 stopni aż ser zacznie się topić.


2.   Chleb tostowy smarujemy ajvarem, układamy na nim plasterki salami lub innej wędliny i zapiekamy. Jajko smażymy na patelni. Usmażone kładziemy na toście i podajemy z pomidorami..
Prosto i szybko :) 



7 komentarzy: