niedziela, 2 maja 2021

Masło z czosnkiem niedźwiedzim


Masło z czosnkiem niedźwiedzim pięknie zielone, pysznie i pachnące. Idealne do jajecznicy, jajek sadzonych, grzanek, do mięsa grillowanego, smażonego...

Teraz w sezonie możemy korzystać z niego do woli, ale jesienią czy zimą też możemy mieć pyszne masło z czosnku niedźwiedziego. Wystarczy gotowe masło schować do zamrażarki.



  • 60 - 100 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego,

  • 200 g miękkiego masła,

  • sól,





Oczyszczone, umyte i osuszone liście czosnku niedźwiedziego drobno posiekać.

Miękkie masło rozetrzeć w misce, dodać do niego czosnek niedźwiedzi i sól 1/2 – 1 łyżeczka od herbaty (sól dodajemy do smaku).

Dokładnie wymieszać.



Masło przełożyć do miseczki. 



Aby zamrozić należy lekko je schłodzić, a następnie ułożyć na folii spożywczej 



i zawinąć.

Można zamrozić.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz