środa, 29 stycznia 2014

Comber z jelenia

  • comber z jelenia,
  • smalec z gęsi lub masło klarowane,
  • sól,

Comber z jelenia umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Zawinąć w folię spożywczą mocno rolując. Odłożyć w zimne miejsce – najlepiej na pół godziny do zamrażarki.
Mięso wyjąć i pokroić (nie rozwijając z folii) na plastry grubości około 3 cm. Delikatnie zdjąć folię. Smażyć na rozgrzanym smalcu, z obu stron po około 3-5 minut.
W środku mięso powinno być różowe.
Po zdjęciu z patelni mięso odłożyć na 3 – 5 minut.
Podawać posypane solą. Ja użyłam sól sosnową.
Podałam z puree z selera z nutą tymianku.
Comber jelenia ze sklepu dziki trop.



 zastawa z 





Dziczyznę można kupić w sklepie


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz