środa, 12 marca 2014

Spaghetti, sos z pietruszki, suszone pomidory w oliwie


  • 400 g spaghetti,
  • 80 g natki pietruszki,
  • żółte pepperoni,
  • ząbek czosnku,
  • 130 ml oliwy,
  • 20 -30 ml przegotowanej wody,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól,
  • miód wielokwiatowy,
  • 20 połówek suszonych pomidorów w oliwie,
  • oliwa "z pomidorów",
  • tarty cheddar do posypania,
  • sól
Natkę, pepperoni (z pestkami lub bez - zależy czy lubimy na bardzo ostro czy troszkę mniej),  czosnek, sok z cytryny zmiksować. Sos doprawić solą i miodem do smaku.
Spaghetti ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Z pomidorów zdjąć skórkę, podgrzać je na oliwie.
Sos z pietruszki podgrzać. Wymieszać spaghetti z sosem i delikatnie z pomidorami.
Ułożyć na talerzu, posypać startym serem.
Posypałam czarną solą.
zastawa z

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz