sobota, 22 marca 2014

Gulasz z jelenia z czekoladą



  • 1 kg mięsa na gulasz z jelenia,
  • 3 cebule,
  • 6 ziaren pieprzu czarnego,
  • 5 owoców ziela angielskiego,
  • 4 jagody jałowca,
  • 400 ml bulionu wołowego,
  • mąka do oprószenia mięsa,
  • tłuszcz do smażenia,
  • sól
  • 50 g wytrawnej czekolady
Mięso oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu (ja użyłam smalec z gęsi) ze wszystkich stron na rumiano.
Podsmażone mięso przełożyć do garnka z grubym dnem.
Cebule pokroić w półplasterki i poddusić na tłuszczu. Dodać cebulę do mięsa, wlać bulion, dodać przyprawy i dusić do miękkości. W razie potrzeby dolać wodę i ewentualnie doprawić solą.
Gdy mięso będzie gotowe zdjąć z ognia i dodać posiekaną czekoladę, wymieszać. Mięsa z czekoladą nie gotujemy.



  mięso na gulasz ze sklepu dziki trop.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz