niedziela, 9 marca 2014

Zielony sos z natki pietruszki

  • 80 g natki pietruszki,
  • żółte pepperoni,
  • ząbek czosnku,
  • 130 ml oliwy,
  • 20 -30 ml przegotowanej wody,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól,
  • miód wielokwiatowy
Natkę, pepperoni (z pestkami lub bez - zależy czy lubimy na bardzo ostro czy troszkę mniej),  czosnek, sok z cytryny zmiksować. Sos doprawić solą i miodem do smaku.



zastawa z

5 komentarzy:

  1. Bardzo fajny sos, chętnie wykorzystam Twój przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Do jakich potraw podaje się ten sos? Aga.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. do makaronu, do sera - szczególnie z pleśnią niebieską, do wędlin, do mięsa, jako dip....

      Usuń