wtorek, 15 września 2015

Papryczki z serem feta



  • około 25 ostrych papryczek,
  • 200 g sera feta,
  • 400 ml oliwy,
  • 4 ząbki czosnku,
  • gałązka rozmarynu lub tymianku,
  • 4 ziarna pieprzu czarnego,
  • sól
Papryczki umyć, osuszyć. Ściąć wierzchy, wydrążyć środki z pestkami.
Do garnka wlać oliwę, obrane ząbki czosnku, rozmaryn lub tymianek, szczyptę soli i pieprz. Podgrzać do temperatury 80 -100 stopni Celsjusza.
Włożyć papryczki i gotować 1 – 1,5 minuty.
Wyjąć papryczki, odstawić do ostygnięcia. Osuszyć.
Nadziewać serem.
Ułożyć w wyparzonym słoiku, zalać ostudzona oliwą.
Słoik zamknąć i odstawić do lodówki na 2-3 dni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz