Tomato
feta, pomidory z fetą z grilla. Przepis z Cypru, przywiozła moja
siostrzenica.
Feta
tomato to bardzo prosta i bardzo smaczna bezmięsna przekąska z
grilla, którą można przygotować również w piekarniku.
Na
1 porcję:
- 2 średniej wielkości pomidory,
- plaster papryki,
- kawałek fety (około 30 - 40 g),
- suszone oregano,
- gruba folia aluminiowa, lub folia aluminiowa z papierem do pieczenia,
Pomidory
obrać ze skórki, przekroić na ćwiartki. Wyjąć pestki.
Pomidory
pokroić w drobną kostkę. Ułożyć na sicie, aby pozbyć się jak
najwięcej płynu.
Folię
pociąć na prostokąty.
Folię
zawinąć tworząc pakunek.
Zawiniątko
ułożyć na ruszcie grilla i grillować kilkanaście minut.
Można
zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na około 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz