wtorek, 27 września 2016

Mielone z kaszą owsianą



Kotlety mielone można urozmaicić, dodając do środka kaszę. Proponuję kotlety mielone z kaszą owsianą.
1 kg łopatki wieprzowej,
200 g kaszy owsianej,
2 cebule,
ząbek czosnku,
100 g musztardy francuskiej,
2 jajka,
sól,
pieprz,
bułka tarta,
tłuszcz do smażenia (najlepiej smalec, tłuszcz gęsi),
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebule pokroić w kostkę. Czosnek posiekać.
Cebulę, z dodatkiem szczypty soli, poddusić na tłuszczu.
Mięso zemleć.
Do mięsa dodać kaszę, cebulę, musztardę, jajka i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rumiano z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz