Figi mają bardzo delikatną skórkę, dlatego też przy zakupie należy zwracać na nią szczególną uwagę.
Proporcje
na 1 figę:
- 1 figa,
- 1 łyżeczka sera gorgonzola,
- 1 łyżeczka octu winnego (u mnie malinowy),
- 1 - 2 plasterki boczku wędzonego surowego*,
-
1
połówka orzecha włoskiego
Figi
umyć, osuszyć, odciąć końcówki. Ponacinać od ogonka na cztery
nie docinając do końca.
Figę
owinąć szynką, spiąć wykałaczką.
Do
środka włożyć ser, polać octem i posypać pokrojonym orzechem.
Ułożyć
na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić
do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13 minut.
zastawa z
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza