sobota, 28 lipca 2018

Najłatwiejszy jabłecznik w świecie




Przepis na bardzo łatwy i szybki jabłecznik.

  • 5 jajek,
  • 1 szklanka cukru pudru,
  • 250 g mąki pszennej,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 1 kg jabłek.

Jabłka obrać, przekroić na ćwiartki, wyjąć gniazda nasienne. Ćwiartki pokroić w plasterki.
Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną, cynamonem i proszkiem do pieczenia.
Jajka ubić z cukrem na pulchną masę.
Masę wyłożyć na mąkę, delikatnie wymieszać.
Przełożyć do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na około 30 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz