- 200 g pieczarek,
 - 1 ząbek czosnku,
 - 1 cebula
 - sól,
 - cukier,
 - pieprz,
 - oliwa,
 - biała rzepa,
 - 500 ml mleka,
 - 2 łyżki cukru,
 - 3 łyżki masła,
 - oliwa z chili,
 
Cebulę
posiekać. Poddusić na oliwie dodając szczyptę soli i cukru. Dodać
posiekane pieczarki. Doprawić do smaku.
Rzepę
dokładnie umyć, pokroić w cienkie plastry. Mleko zagotować z cukrem i masłem. Włożyć do mleka plasterki rzepy i ugotować al
dente. Wyjąć i rozłożyć każdy plasterek oddzielnie. 
Na
plasterku rzepy układać trochę pieczarek, przykrywać dokładnie
drugim plasterkiem. W przypadku gdy plasterki są nierówne można je
przyciąć.
Podgrzać
w kuchence mikrofalowej, polać oliwą z chilli i podawać.
Przepis
zainspirowany programem Masterchef Australia.

Ale ciekawostka!!!! Ciekawe jak to smakuje?
OdpowiedzUsuńbardzo smaczne jest :)
UsuńAkurat w sam raz dla mojego syna uczulonego na jajka.Serdecznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńhttp://balakier-style.pl/
mniam, lubie już sama myśl:)
OdpowiedzUsuń