poniedziałek, 8 lutego 2021

Ser do naleśników


Doskonałym farszem/dodatkiem do naleśników jest ser, ser na słodko.

Ser do naleśników może być naprawdę pyszny, nie musi to być serek homogenizowany.

Ser bez zbędnych sztucznych dodatków.

Przygotowanie go zajmie tylko kilka minut.



  • 250 g sera białego półtłustego,

  • 1 żółtko (jajko przez rozbiciem sparzone),

  • 2 - 3 łyżki gęstej śmietany,

  • 2 – 3 łyżki cukru pudru,

  • 50 g rodzynków,

  • cukier waniliowy lub esencja waniliowa.



Ser zetrzeć na tarce lub zemleć w maszynce.

Utrzeć z żółtkiem, śmietaną, wanilią oraz cukrem pudrem.

Dodać rodzynki i wymieszać.







1 komentarz:

  1. Moja babcia robiła ser do naleśników tak samo: z żółtkiem i rodzynkami :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń