wtorek, 8 lipca 2014

Sałatka z grillowanych buraków.

  • Buraki,
  • oliwa,
  • 2-3 łyżki miodu,
  • sól,
  • sok z cytryny,
  • folia aluminiowa

Buraki umyć, osuszyć, odciąć końcówki. 


Posmarować oliwą i zawinąć w folię.


Ułożyć na rozgrzanym do 200 stopni ruszcie, piec pod przykryciem około 35-40 minut. Wykałaczką sprawdzić czy buraki są miękkie. Powinny być miękkie ale nie rozgotowane.
Sok z cytryny wymieszać z miodem i 3 łyżkami oliwy. Doprawić solą.


Ciepłe buraki obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Wymieszać z sosem. Odstawić do ostygnięcia.
Podawać do mięs, na przykład do burgera.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz