piątek, 25 lipca 2014

Warsztaty w Dwie Trzecie z Marcinem Jabłońskim

Niedawno miałam przyjemność wziąć udział w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez restaurację Dwie Trzecie mediterranean fusion a prowadzonych przez


Marcina Jabłońskiego, laureata najważniejszych konkursów kulinarnych na świecie, m. in. Bocuse d’Or 2013 (Bruksela), Cup George Baptiste (Tokio), Cup George Baptiste (Meksyk). 
 

Tematem warsztatów, jak przystało na restaurację o profilu śródziemnomorskim były owoce morza - dorada, labraks, sardynki i mule oraz zioła.


Uczyliśmy się podstaw- jak wypatroszyć i wyfiletować ryby, jak usmażyć aby ryba była ładnie usmażona, z chrupiącą, ładnie przyrumienioną skórką.


Jak przyrządzić mule.
Jakie zioła podać do ryb, dlaczego warto używać ziół...

Podstawy ale jakże istotne i jak bardzo ułatwiające życie w kuchni.
Spotkanie odbyło się w bardzo sympatycznej atmosferze, oby więcej takich spotkań.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz