poniedziałek, 8 stycznia 2018

Kacze nogi smażone panierowane



Kto lubi prawdziwe schabowe, takie z kostką, to polubi też kacze nogi panierowane smażone :)
  • 2 nogi kaczki,
  • 1 jajko,
  • 2 – 3 łyżki mąki pszennej,
  • bułka tarta,
  • tłuszcz do smażenia (najlepiej kaczy lub gęsi)
Jajko rozbełtać.
Jajko rozmącić w głębokim talerzu. Bułkę wysypać na duży talerz. 



Nogi oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć mięso na mniej więcej ½ godziny.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Następnie przełożyć nogi na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 15 minut.





zastawa z 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz