Chipsy
z boczku z czekoladą będą idealną przekąską na różnego
rodzaju spotkania nie tylko przy piwie.
- 12 w miarę cienkich plasterków boczku wędzonego surowego,
- 5 - 6 kostek czekolady deserowej,
- przyprawy do wyboru:
- płatki soli,
- chili suszone mielone,
- ostra papryka suszona mielona
Plasterki
boczku ułożyć na suchej, ciepłej patelni i na średnim ogniu smażyć aż
się zrumienią. Odwrócić na drugą stronę i smażyć do
zrumienienia.
Czekoladę
rozpuścić w kąpieli wodnej (pokruszoną czekoladę włożyć do
miski ustawionej na garnku z wrzącą wodą).
Usmażony
boczek przełożyć na półmisek wyłożony ręcznikiem papierowym.
Ciepły
jeszcze boczek posmarować czekoladą.
Można
posypać płatkami soli, chili lub papryką.
Odstawić
do ostygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz