Kto
lubi prawdziwe schabowe, takie z kostką, to polubi też kacze
nogi panierowane smażone :)
- 2 nogi kaczki,
- 1 jajko,
- 2 – 3 łyżki mąki pszennej,
- bułka tarta,
- tłuszcz do smażenia (najlepiej kaczy lub gęsi)
Jajko
rozmącić w głębokim talerzu. Bułkę wysypać na duży talerz.
Nogi oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć mięso na mniej więcej ½ godziny.
Nogi oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć mięso na mniej więcej ½ godziny.
Smażyć
na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Następnie
przełożyć nogi na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika
nagrzanego do 160 stopni na 15 minut.
zastawa z
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz