- sałata lodowa,
- 2 gruszki,
- 1/2 kopru włoskiego,
- 2 łyżki cukru trzcinowego,
- sok z 1/2 cytryny,
- oliwa do smaku,
Cukier
włożyć do miski, wlać sok z cytryny, wymieszać. Koper włoski
opłukać, pokroić w cienkie plastry, włożyć do miski z cukrem,
zalać gorąca wodą ( tylko aby woda przykryła koper) zamieszać.
Gruszki umyć, pokroić w cienkie plastry. Wyjąć koper, odcedzić.
Włożyć gruszki do wody z cukrem i cytryną.
Z
sałaty zdjąć uszkodzone liście, pokroić wyrzucając głąb.
Gruszki
odsączyć, dodać do sałaty razem z koprem włoskim, delikatnie
wymieszać. Dodać 2-3 łyżki oliwy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz