sobota, 16 marca 2013

Jajka faszerowane z pieczarkami II



Uproszczona wersja jajek w skorupkach
  • 6 jajek,
  • 250 gram cebuli,
  • 400 gram pieczarek,
  • 60 gram masła,
  • sól,
  • pieprz,

Jajka ugotować na twardo. Ugotowane przelać zimną wodą, obrać. Cebule posiekać w drobną kostkę i udusić na maśle dodając trochę soli. Cebulę przełożyć do miseczki i na tej samej patelni poddusić posiekane drobno pieczarki. Gdy pieczarki się uduszą połączyć je z cebulą. Jajka przekroić wzdłuż na pół, żółtka delikatnie wyjąć, białka odłożyć.  Żółtka rozgnieść widelcem, wymieszać z pieczarkami z cebulą i doprawić solą i pieprzem (ja używam pieprz z kolendrą). W miejsce żółtek wkładać nadzienie. Można podawać z majonezem. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz