sobota, 13 lutego 2016

Kurczak na diecie - pierś kurczaka pieczona z pomarańczami

  • 4 piersi kurczaka*,
  • skórka otarta z 1 pomarańczy,
  • 150 ml soku z pomarańczy,
  • 1 cm kawałek świeżego imbiru,
  • 3 gałązki tymianku,
  • sól,
  • torebka foliowa do pieczenia,
Z piersi kurczaka zdjąć skórkę, oprószyć solą.
Zetrzeć imbir, wymieszać ze skórką pomarańczową i sokiem z pomarańczy.
Do torebki do pieczenia wlać sok z pomarańczy, włożyć gałązki tymianku, piersi kurczaka, zamknąć torebkę i porządnie zamieszać (mięso musi być całe „wytytłane” w soku).
Torebkę ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni na godzinę i 20 minut.




*kurczak kukurydziany

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz